Materiaalonderzoek

Wanneer beton iets doet, dat het niet hoort te doen

Bij Kaliber Betonrenovatie bent u aan het juiste adres als beton niet presteert zoals verwacht. Of het nu gaat om “vers” beton of bestaand beton, door middel van gedegen materiaalonderzoek spoor ik de oorzaken van uw betonproblemen op. Of het nu gaat om het detecteren van defecten, het onderzoeken van fouten, het verbeteren van materialen, of het controleren van materiaaleigenschappen, ik begrijp dat betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid cruciale factoren zijn die u wenst te waarborgen in betonconstructies.

De betonkwaliteit

Hoe degelijk beton ook mag zijn, in sommige gevallen is het nodig om beton nader te onderzoeken. In de betonbouw kan het noodzakelijk zijn om te controleren op consistentie, water-cementfactor of het maken van proefkubussen. Maar ook bestaande constructies, waar bijvoorbeeld weinig tot niets van bekend is kunnen worden onderzocht. Tot slot kan in geval van schade, gericht materiaalonderzoek benodigd zijn. Een kleine greep uit de soorten materiaalonderzoek, die ik kan aanbieden zijn:

  • Wapeningsconfiguratie bepalen: met behulp van radar de ligging van wapening bepalen of het opsporen van bijvoorbeeld leidingen;
  • Druksterkte bepalen: bij veel oude objecten is niets tot weinig bekend;
  • Splijt- en treksterkte: onderzoek naar de bestendigheid van beton tegen trekkrachten;
  • Chloride indringing: identificatie van mogelijke aantasting van de wapening door chloride indringing;

  • Carbonatatie: analyse van reactie met koolzuur, die roestvorming in de wapening kan veroorzaken;
  • Dekkingsmeting: meting van de afstand tussen de wapening en de buitenkant van de constructie;
  • Petrografisch onderzoek: voor bijvoorbeeld het vaststellen van de aanwezigheid van ASR;

Heeft u vragen?

Wenst u de kwaliteit van uw beton te waarborgen en kunt u daarbij professionele ondersteuning gebruiken? Ik sta klaar om met u mee te kijken en te ontdekken hoe ik u van dienst kan zijn. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie!

Contact image

Kaliber Betonrenovatie

Snelle korte vraag? Chat nu via WhatsApp voor gericht advies.
by Best4u Media
Uw vraag zal zo spoedig mogelijk beantwoord worden.