Betoninspectie en -analyse

Betoninspectie en -analyse

Beton staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid, veelzijdigheid en diverse andere eigenschappen die het tot een essentieel bouwmateriaal maken in moderne constructieprojecten. Toch kan het ook verkeerd gaan en in het uiterste geval raken veiligheid en restlevensduur in het gedrang. Wanneer dit risico op tijd wordt ontdekt, kan tijdig worden ingegrepen. Kaliber Betonrenovatie kan u hierbij helpen. Samen stellen we een plan op, zodat het eindresultaat altijd voldoet aan uw verwachting.

Aanpak

Indien u vermoedt dat er een probleem is met uw beton of als u inzicht wilt krijgen in de staat van het betononderhoud, bied ik betoninspectiediensten aan.

Naast het regelmatig inspecteren van objecten, is soms ook een uitgebreide inspectie noodzakelijk. Samen wordt vooraf bepaald, welk resultaat u verwacht en hoe dat resultaat behaald kan worden. Als handleiding wordt hiervoor de CUR-aanbeveling 117: Inspectie en advies civiele kunstwerken gehanteerd. Deze aanbeveling is ook zeer goed bij kleinere (particuliere) objecten toe te passen. Bij complexe werkzaamheden, maak ik gebruik van vakspecialisten. In de loop der tijd heb ik een schare van mensen (constructeurs/ tekenaars/ inspecteurs enzovoort) om mij heen verzameld die minstens zo serieus zijn als ik. Kortom: ook voor grote klussen kunt u bij mij terecht.

Onderzoek op korte termijn

In diverse gevallen kan het noodzakelijk zijn om beton nader te onderzoeken. Kaliber Betonrenovatie heeft nagenoeg alle specifieke meetapparatuur in eigen beheer, voor zowel tijdens het beton storten, als bestaand beton. Daarmee is zowel destructief- als non-destructief onderzoek snel en op korte termijn uit te voeren. Een kleine greep uit het betononderzoek dat ik voor u kan uitvoeren is:

  • Wapeningconfiguratie bepalen: met behulp van een radar de ligging van wapening bepalen;
  • Hechtsterkte-onderzoek: is de ondergrond sterk genoeg voor een reparatie of een coating;
  • Potentiaalmetingen: om te bepalen waar wapening aan het corroderen is in een constructie;
  • Water-cementfactor bepalen: wordt het beton met de juiste consistentie geleverd;
  • Kegel van Abraham/ J-ring: wordt de juiste zetmaat/vloeimaat geleverd;

Door de veelal digitale apparatuur, kunt u niet alleen eenvoudig meekijken, maar bent u verzekerd van zuivere, eenduidige resultaten.

Meer weten?

Heeft u vragen met betrekking tot betononderzoek wilt u weten hoe ik u van dienst kan zijn? Neem vandaag nog contact op!

Contact image

Kaliber Betonrenovatie

Snelle korte vraag? Chat nu via WhatsApp voor gericht advies.
by Best4u Media
Uw vraag zal zo spoedig mogelijk beantwoord worden.